SpeurNeus App

De SpeurNeus App bevat (extra) informatie over monumenten, locaties en historische figuren die in het boekje zijn vermeld. Door de eenvoudige navigatie scrollen en zoeken kinderen moeiteloos naar meer informatie. 

Hackfort-QRcode

De SpeurNeus-boekjes zijn bij verschillende locaties voorzien van een QR-code. Of de locatie is voorzien van een iBeacon. Door de code met de smartphone in te scannen of de link te volgen van het iBeacon komen kinderen rechtstreeks bij aanvullende informatie over een kasteel of boerderij. Onderin het scherm staat tevens een overzicht van historische figuren die bijvoorbeeld in het kasteel hebben gewoond of er op een ander manier een verband mee hebben. Dat geldt ook voor boerderijen die bijvoorbeeld op een landgoed zijn gelegen dat behoorde bij het kasteel.

 

ibeaconOp die manier scroll je moeiteloos door de lokale of regionale geschiedenis aan de hand van personen en locaties. Bovendien verschijnen her-en-der weetjes en worden bepaalde zaken verder uitgelegd. Te denken valt aan bouwhistorische elementen als muurankers en steunberen, verklaring van straat-, plein en gebiedsnamen en een korte uitleg van een historische gebeurtenis.

De valkuil bij veel lesbrieven is dat veel termen en gebeurtenissen door gebrek aan ruimte in het boekje, niet goed worden uitgelegd. Door gebruik te maken van de SpeurNeus-app heb je die mogelijkheid juist wel.

U kunt de SpeurNeus App in werking zien door de hiernaast geplaatste QR-code te scannen met uw smartphone.

Naast het vervaardigen van het SpeurNeus-boekje en de SpeurNeus App, is er ook de mogelijkheid een website of filmpjes, folders en dvd’s te laten maken. Kijk voor filmpjes en websites die wij de afgelopen jaren hebben gemaakt op: www.toonworkz.nl


Informatie

Wilt u meer weten over SpeurNeuzen of een afspraak maken? 
Neem dan contact op met Derk-Jan Rouwenhorst, tel. (06)23 55 09 29 of email: derkjan@toonworkz.nl