Wat zijn SpeurNeuzen?

Speurneus-Zutphen-2014SpeurNeuzen zijn handzame boekjes met een digitale app die een wandel- of fietsroute / speurtocht bevatten, gebaseerd op een historisch thema.

De SpeurNeus-boekjes hebben een gemiddelde omvang van 20 pagina’s, inclusief omslag. De uitgave start met een korte inleiding over het dorp, de stad, regio of historische instelling en het daarbij behorende thema. De monumenten en locaties in de speurtocht zijn genummerd en voorzien van foto’s, grappige illustraties, korte toelichtingen, opdrachten én QR-codes. Door de codes in te scannen met een smartphone hebben kinderen direct toegang tot extra informatie over een monument, over eventuele bewoners en de omgeving. Kortom, je beschikt ter plekke over een keur aan extra informatie!

Ingrediënten

Speurneus-Vorden-spreadToonWorkz heeft een basis-layout ontwikkeld voor de boekjes en ook de illustraties worden door ToonWorkz vervaardigd. De foto’s, zowel de foto’s van de huidige situatie als historisch beeldmateriaal, kunnen door ToonWorkz worden verzorgd. De praktijk leert echter dat de opdrachtgever, met name als het gaat om historisch beeldmateriaal, daar makkelijk en goedkoper aan kan komen. Daarnaast heeft u als opdrachtgever de vrije keus wat het thema wordt en bent u in de mogelijkheid zelf de kant-en-klare teksten aan te leveren. Daarmee bespaart u aanzienlijk op de kosten.


App

Een SpeurNeus-boekje kan worden aangevuld met allerlei digitale informatie. Hiervoor heeft ToonWorkz de SpeurNeus App ontwikkeld waarin objecten en personen worden uitgelicht in woord & beeld. Bovendien biedt de SpeurNeus App de mogelijkheid aanbiedingen en acties van locale horeca, musea of winkels terug te laten komen. Teksten en beelden worden in eerste instantie door medewerkers van ToonWorkz in de app verwerkt, maar kan vervolgens door een van uw medewerkers worden aangevuld en bijgehouden.


Illustraties

PelgrimDe combinatie van een gedrukte SpeurNeus-uitgave en de SpeurNeus App biedt u de mogelijkheid om de geschiedenis van uw plaats of regio voor kinderen op optimale wijze te presenteren. En u kunt dit geheel naar eigen smaak doen. U bepaalt de teksten, foto’s en illustraties. Grappige cartoons en stripfiguren werken voor kinderen aanstekelijk. Daar ligt ook de roots van ToonWorkz. Inmiddels beschikken wij over een goed gevulde database met tientallen karakters. Kijk hiervoor in het menu bij ‘Cartoonfiguren’ en laat u inspireren.


Informatie

Wilt u meer weten over de SpeurNeuzen-uitgaven of een afspraak maken?
Neem dan contact op met Derk-Jan Rouwenhorst, tel. (06) 23 55 09 29 of email: derkjan@toonworkz.nl