In de voetsporen van Henric

In de voetsporen van Henric

Zutphen in de Middeleeuwen

Het is nog donker als Henric zijn ogen open doet. Voorzichtig stapt hij uit bed en trekt zijn kleren aan. Vandaag is een bijzondere dag. Het is zijn laatste dag als kind: hij wordt gezel. Morgen gaat hij in de leer bij Jan Veck, de smid. Daar moet hij de hele dag werken. Het is dan uit met spelen. Maar eerst… nog een avontuur!

Henric weet dat niet alleen de vissers hun palingfuiken uit zetten, maar ook de stropers. De stropers hebben een plek buiten de stadsmuur tussen het riet. Daar zetten ze 's nachts hun fuiken uit en 's ochtends halen ze deze leeg. Als hij nou eens eerder is dan de stropers . . . dan kan hij misschien een fuik leeghalen. Zo zal hij de dief bestelen. Is dat geen goeie grap?

In de middeleeuwen woonde er in Zutphen een jongetje van 11 jaar dat Henric heette. Dit boekje vol met interessante weetjes, bijzondere plaatjes en leuke opdrachten gaat over de stad en de tijd waarin Henric leefde; Zutphen in de middeleeuwen.

De middeleeuwen is de periode van 500 tot 1500. Dat is dus al meer dan 500 jaar geleden. Toch is in Zutphen nog steeds veel te terug te vinden uit de middeleeuwen. Deze speurtocht door de stad en een bezoek aan het museum brengen je op allerlei verschillende plekken. Zo kom je van alles te weten over het leven in de tijd van Henric.